SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A szélrózsa gyökerei

: A szélrózsa gyökerei

Kiadás:

h. n., 1990

Kiadó:

Orpheusz Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Orpheusz Könyvek

Terjedelem:

207 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630280736

tartalom:

"Összehasonlíthatatlanul eredeti és olvasói rokonszenvünkre érdemes költő Horváth Elemér, akit a jelenlegi magyar középnemzedék jelesei között tarthatunk számon. Kiforrott stílusában, amelyet egyszerre jellemez a versépítkezés tökéletes és fölényes magabiztossága, a képi megjelenítés rendkívül plasztikus mivolta, a nyelvi erő, harmonikusan ötvöződik a legnemesebb értelemben vehető hagyomány és az avantgárd újító szenvedélye.
Ez a stílus pontos kifejezőeszköze annak az árnyalt és egyre gazdagodó tematikának, amelynek könnyebben megközelíthető felszínén ugyan megtalálhatók az emigráns lét nem kevéssé megrázó élményei is: magyarnak lenni Amerikában, az ebből következő nyelvi-kulturális tudathasadás, a benső magányosság tragédiája; mélységében azonban egy olyan közegbe tekinthetünk, amelyben az egyes ember tökéletesen azonosulni képes a teljes magyar és összeurópai kultúrkör világával, és a megszokottól igencsak eltérően: ezek a műveltségtartalmak az elemiség hőfokán jelennek meg. Ekképpen válik Horváth Elemér költészete egyetemessé, így képesek költeményei sajgó és gyönyörű versélményt kiváltani."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!