SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A szerelmes csóka és más regények

: A szerelmes csóka és más regények

Kiadás:

Budapest, 1956

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

504 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

III. Bandika nem király volt, csupán egy kis harci kanári, aki megalkotójának - azaz írójának - különös kegyéből egy emberi történet részese lesz, hasonlóan azokhoz a kötetbeli társaihoz - nevezetesen egy szarvasgímhez és egy csókához -, akik ugyancsak emberi természetet nyertek. Olvasóinak ezek után joggal gondolhatják, hogy legújabb Tersánszky kötetünk szereplői, hősei - állatok. Valóban így van. De azért mégsem egyszerű, tudatlan lények ezek, hanem nagyon is emberi természet rejlik bennük, és viszontagságaik tanulsága is a mi, emberi társadalmunkra vonatkozik. III. Bandika a második világháború vérgőzös éveiben ismeri meg az emberek igazi arcát, és ekkor próbál meg először szabadon élni - egy veréb útmutatásai szerint. A szarvasgím népvezér lesz, és népének vad társadalmában alkalmazza az emberektől tanult praktikákat. A csóka az első világháború idején él, és költözik a mezőről a városba. Ő csókaszemmel ítéli meg az akkori idők eseményeit, miközben maga is átalakul egyszerű mezei csókából világfias, városi madárrá.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!