SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A szerelmi bűvészinas

: A szerelmi bűvészinas

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

707 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A pénzkeresés hajszájában, az újságok lapzártára kéziratot követelő mindennapi szorításában, sokszor szinte révületben rótta Krúdy a sorokat: mégis minden műve magán viseli a zseni kezenyomát. Írásainak dzsungelét azonban eddig áttekinteni sem tudtuk, csak nagyobb művei voltak hozzáférhetők, s különösen rejtve maradt sok száz elbeszélése. A Magvető sorozata először vállalkozik ennek a hatalmas anyagnak bemutatására, időrendben felsorakoztatva Krúdy legjobb novelláit. A fiatalkori írások két kötete után (mely A fehérlábú Gaálné címmel jelent meg) most már az érett elbeszélő java írásai jelennek meg, köztük olyan remekek, mint a Petőfi-beszédek, a Szindbád-ciklus és De Ronche kapitány történetei, mellettük megannyi, a régi Felvidékről, Nyírségről, Pest-Budáról szóló, szebbnél szebb, jórészt ismeretlen elbeszélés. A kötet az 1909-12 között keletkezett legszebb novellákat mutatja be, a függelékben pedig filológiai pontossággal ad számot az összes ez időben írt Krúdy-elbeszélésről.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!