SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A szomszédság nevében

: A szomszédság nevében

Kiadás:

Budapest, 1941

Kiadó:

Magyar Élet

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

315 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Története Kolozsvárott játszódik a harmincas évek derekán; szereplői a külváros jellegzetes figurái: munkások, kisiparosok, falusi és városi szegények, a körülöttük nyüzsgő gyerekhaddal. Egyszerre szánalmas, tragikus és felemelő sorsú ez a "szomszédság"; s bár egymásra vannak utalva, eleinte megosztják, egymás ellen fordítják őket babonáik, előítéleteik, pletykáik. Lassanként azonban tudatosítják bennük a könyörtelen körülmények, hogy nem élhetnek egymás ellenére. Ez az innen-onnan összeverődött szomszédság végül közösséggé kovácsolódik, amely önerejéből megteremti a maga napközi otthonát. És jóllehet az államhatalom betiltja ezt, a közösséget szétverni már nem tudja. Mint Nagy István írja, a regény körülményeire visszaemlékezve: "Fel kell oldani a dermedtséget, ha kezdetben kicsorbított tollal - jutott eszembe Bajcsy-Zsilinszky Endre levele -, hát azzal, Ha kiengedik A szomszédság nevében-t - jó emlékeztető lesz az, hol törték derékba a harcunkat, s mint kell azt előlről kezdeni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!