SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A születés díszletei

: A születés díszletei

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Pedagógia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

187 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631525295

tartalom:

Csalog Judit írja könyvéről: "Az iskola: sűrített társadalom. Jó esetben alkotóműhely, ahol a szó szoros értelmében a jövő készül. Ugyanakkor az is igaz, hogy egyetlen alkotóműhely sem ágyazódik szorosabban a jelenbe, s kötődik hagyományaival erősebben a múlthoz. Falai közé ki-ki magával hozza egy-egy mikroközösség sajátos normáit és a személyiségébe szervült történelmet. Ez számunkra, akik ebben a Janus-arcú, a társadalom minden ellentmondást tükröző közegben élünk és dolgozunk: egyszerre gond, nehézség, kín, korlát - és felhívás a dialektikus gondolkodásra és az emberi együttélés demokratikus gyakorlatának kimunkálására. Én úgy gondolom, az iskola újjáalakítása nemcsak azon múlik, hogy milyen tantervi reformok lépnek életbe a közeli vagy távolabbi jövőben, hanem legalább ugyanannyira azon is, hogy falai közt az emberi együttélésnek milyen minősége intézményesül. A szülés nem steril folyamat, nem fájdalommentes, és nem a legtetszetősebb díszletek közt megy végbe. De ha ember születik: megéri."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!