SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A Théseus-általános. Titkos akadémiai előadások 1993

: A Théseus-általános. Titkos akadémiai előadások 1993

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Széphalom Könyvműhely

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

107 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637488888x

tartalom:

˝Krasznahorkai László könyveiben van valami mélyebb tudás az elsötétedő világ finomszerkezetéről és érvényüket vesztett törvényeiről. Fikció és tapasztalat ebben a halk melankóliával és eleven humorral átszőtt, szomorú tudásban fonódik össze, gyakran szétválaszthatatlanul. A Théseus-általános nyomasztó atmoszférájú, a korábbi kötetekben gyökerező világa immár ötödik változata "a tájnak, melynek szörnyű híja van". Ismerős vidék, mégis járatlan ösvény, hisz a beszéd itt előadások formáját ölti egy rejtélyes akadémia ismeretlen tagjai előtt. A közeg, amelyben a meghívott szólni kényszerül, az ázsiai Urga foglyáénál nem kevésbé baljós, fenyegető, így választott-megrendelt tárgya sem a szomorúság, a lázadás és a tulajdon csupán. A szerep és a sors feszültsége a kihátrálás és a benne-lét határhelyzetének alapvető emberi-írói dilemmáit rejti. "Már megint a Titanic" tehát: viszolygás egy eszmények nélküli világ elriasztó minősége miatt, megint annak a tíz méternek az átjárhatatlansága ember és ember között, s megint a részvét és a szolidaritás, amitől a három beszédbe foglalt történeteket az indokolatlan szeretetnek, a közelhajolás megértő módjának dallama hatja át.˝ Keresztury Tibor

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!