SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A tükrösszívű huszár

: A tükrösszívű huszár

Kiadás:

Budapest, 1956

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

181 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Rideg Sándor (1903 - 1966) Nyelvi humorát a túlzások és az elrajzolások teremtik, feszültségét a pikareszk kalandozások hozzák létre. Meséiben, a negyvenes évek végén a hűség eszméjét fogalmazza meg. A tükrösszívű huszárban a történelem, a mese, a csoda és a hétköznapi valóság elemeit úgy ötvözi egységbe a népi realizmus módszerével, hogy az egyszeri és egyedi általánossá, a múlt időtlen jelenné, az emberi magatartás példázata örök érvényű szimbólummá magasodik. A tükrösszívű huszár a hűség balladája, a származás, a néphez fűző hajszálgyökerek eltéphetetlenségének drámája. A nagy erejű vitéz győz minden csatájában, de falujához közeledve az éhség arra kényszeríti, hogy a mátkájától kapott tükrös szívet odaadja a vidék gonosz úrnőjének.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!