SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A vigasz fája

: A vigasz fája

Kiadás:

Bukarest, 1974

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

149 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A Vigasz Fája ugyanazt a látásmódjában, hangvételében, képalkotásában, szóhasználatában, ritmuskezelésében egyaránt eredeti, erős költőegyéniséget szólaltatja meg, akit Palocsay Zsigmond előző köteteiből ismerünk. A költő kedvenc témája: a modern ember viszonya a természethez. Nem a rousseau-i ősegyszerűség elveszett paradicsomát sóvárogja azonban vissza, hanem a lelki elszegényedés veszélyétől kívánja óvni a civilizáció kényelmét birtokba vevő városlakó korunkat. Ez a téma azonban szervesen illeszkedik bele Palocsay lírájának nagy közösségi gondolatvilágába, amely a társkeresés és a társ, a család, a gyermek - azaz az emberi jelen és jövendő - iránti felelősség mellett tesz hitet. A magány az embernek közössége és önmaga iránti felelőtlenségéből fakad, s a pusztulás, az elmúlás bármiféle hatalmasságával szemben ez a kis és nagy közösségre támaszkodó erő a megtartó. Palocsay költészetének tárgyi keretéül a mindennapok szolgálnak, s ez tudatosan vallott ars poeticája, olyan új lírai minőségben jelentkezve, amelynek erejét ez a kötet is tanúsítja.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

700 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!