SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A világ teremtése és egyéb badarságok

: A világ teremtése és egyéb badarságok

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers Humor

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

118 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632704053

tartalom:

Mivel kezdődött a teremtés? Természetesen egy nagygyűléssel, melyen a teremtésben részt vevő angyalok körültekintően és mélyrehatóan elemezték a teremtés körülményeit. Mi adta az Úrnak a teremtés ötletét? Természetesen a szorongató gazdasági helyzet. Legalábbis Orbán Ottó szerint, aki A világ teremtése verskarikatúráját Jean Effelnek,a világhírű francia karikaturistának ajánlja mint elődjének és mintaképének a teremtéskutatásban, minthogy néhány éve Effel tett közzé azonos témáról, azonos címen rajzos értekezést. Badarkák cím alatt kaptak helyet a kötetben a szerző badarnál badarabb költeményei. A badar versen, ennek az angol irodalomban olyan népszerű műfajnak hazai meghonosításával már Radnóti Miklós is kísérletezett. Orbán Ottó mostani kísérlete után már közelinek látszik az idő, amikor badarságból nem szorulunk többé behozatalra, mert a fölmerülő igényeket hazai gyártású termékkel is magas színvonalon tudjuk kielégíteni. A Paródiák ciklusában a szerző akadémikusi komolysággal írott irodalmi stílustanulmányai találhatók, melyek Illyés Gyulától Tandori Dezsőig és Déry Tibortól Csurka Istvánig tekintik át a mai magyar irodalom alkotásait. Karinthy óta tudjuk, hogy az irodalmi paródia a kritika egyik formája. Orbán Ottó új kötete tehát világ-, ön- és irodalomkritika. Megérdemli, hogy komolyan vegyük. Csak túl komolyan ne vegyük! "Egy költőt - mondja a szerző - élete során számos szerencsétlenség érhet. Közülük is az egyik legszörnyűbb, ha az illető költőnek nincs humorérzéke. Annál - jobban meggondolva - már csak egy, még az előbbinél is szörnyűbb szerencsétlenség eshet meg vele. Ha van neki humorérzéke."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!