SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Ábel az országban

: Ábel az országban

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Révai Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

199 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Az Ábel a rengetegben ifjú emberét a havasok között a természetes okosság, a számonkérőket és a rablókat egyaránt kijátszó leleményesség, a kiolthatatlanul sugárzó és szikrázó életöröm, a helytállás megrendítően szép s megtörhetetlenül makacs szándéka megvédi a külvilág félelmetes, megsemmisítéssel fenyegető hatalmától. Életének új szakaszától az Ábel az országban mutatja be. Rövid otthon tartózkodás után Ábel a városba indul, szerencsét próbálni. Útközben különböző kalandokba keveredik, egy vándor fogorvos mellett segédkezik, bakterekkel, elcsapott tanítóval, agitátorokkal, lányokkal találkozik; az országutakon tanulja a tudományt, ligeti padokon és rendőri fogdában gyűjti a tapasztalatokat: figyel, tanul, keresi önmagát és célját a világban. Emberien helytáll az új körülmények között is, és anyja sírjánál tett fogadalmát, azt hogy a szegények zászlaját fogja hordozni, egy pillanatra sem feledi.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!