SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Aggyisten Biri!

: Aggyisten Biri!

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Gárdonyi Géza munkái

Terjedelem:

209 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A falu két ellenséges családja gyermekeinek, Kelesse Palinak és Mács Birinek gyűlöletből kinőtt szerelme adja a cselekményt. Pali Amerikából tér vissza falujába és beleszeret a gyermekkorából ismert és kislányként üldözött Biribe, aki távolléte alatt gyönyörű hajadonná serdül. Minden cselekedetének célja a leány meghódítása. A háborúban megmenti Biri testvérének, elkeseredett ellenségének életét. De még ez sem elég a leány meggyőzéséhez: csak akkor árulja el szerelmét, amikor az apját elragadó lovak megfékezése közben félig agyontaposott Pali betegágyánál a fiú életbenmaradásáért rimánkodik. Az író jellemábrázoló művészete a regényt a sikerült alkotások sorába emeli. Méltán, mert Kelesse Pali öntudatlanul komplikált érzelmi fejlődését, valamint Mács Biri egyszerű és bonyolult, szerelmes és gyűlölködő, gyengéd és könyörtelen alakját meggyőzően, megindítóan rajzolja. A befejezés kevésbé sikerült ugyan, de még így is nagyértékű műve a kiváló mesternek." Legeza Ilona könyvismertetője

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!