SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Áldozatok

: Áldozatok

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Kozmosz

Kategóriák:

Magyar irodalom Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

181 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632114019

tartalom:

Az író mondja könyvéről: "Huszonöt éve foglalkozom folklórral; meséket és mondákat gyűjtök. Szerettem volna minnél közelebbről megismerni azokat az embereket, akiknek meséit megnetofonszallagra vettem. Így bontakozott ki - kérdezősködésem nyomán - az Áldotarok hősnőjének életútja. Később már maga a "műfaj" is izgatott. Tapasztaltam, hogy az elbeszélő tehetség túlnő a hagyományos népköltészeti műfajok keretein. Vannak emberek, akik nem mesékkel, hanem élményekkel, életükből vett "igaz" történetekkel szórakoztatják hallgatóikat. A későbbiek során már ezeket is feljegyeztem. A kötet elbeszélői valamennyien élő személyek, a múlt társadalom legszegényebbjai. Vallomásuk így az egyéni élményeken túl kortörténeti dokumentum: századunk története, személyekre bontva."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!