SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Álmokháza

: Álmokháza

Kiadás:

Budapest, 1929

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

352 p.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

Minden baj azon kezdődik, hogy dr. Karmel Péter, mérnök, repülőtiszt a harctéren lezuhant gépjével s mire a frontkórházban magához tért, elvesztette félkarját, folytonos zúgást érez a fejében és félelmetes álomképek háborgatják ébrenlétében is. Elvesztett a félkarján kívül egyebet is, amiről nem tud: a jövőjét. Nem tud többet a jövőre gondolni, a mérnöki munkájára, az emberekkel való érintkezésre, az élet érdekeire és érdekességeire s nem tud többet kapcsolatot találni az emberekkel s a mindenki számára megnyíló realitással. A jövőtlen ember a multba süllyed és ez a mult gyilkos kegyetlenséggel fekszik rá. Amit valaha életében elmulasztott, amit befejezetlenül hagyott, az most mind lidérccé válik, háborgatja álmában és ébrenlétében, marcangolja és tépi, nem enged neki megnyugvást, összezavarja nappalait és éjjeleit. Jelentéktelen dolgok óriási fontosságra nőnek izgatott képzelődésében, szörnyű agyrémekként hajszolják, kergetik egyik helyről a másikra. Az életében félbehagyott cselekedetek könyörtelen ellenségekként vannak a sarkában: egykori kedves tanára képe, akinek látta árva temetési menetét és renyheségből nem csatlakozott hozzá, a vak ember, akit a faképnél hagyott, holott fel kellett volna segítenie a villamosra, most mindennap megjelennek nála és halálosan büntetik léhaságáért: Egy gyermekkori öntudatlan szerelmi ábránd csalogatja messziről, ennek emléke tölti be egész életét, lépésről lépésre közeledik hozzá, már-már eléri, a kezét nyujtja utána és ekkor szétfoszlik a lehetetlenségbe. Karmel Péternek nincs jövője, nem térhet vissza az életbe, nem találkozhatik többé a boldogsággal, - ő hazajött a háborúból, félkarral, beteg lélekkel, de hazajött és mégis elveszett a háborúban. Számára nem ért véget a háború, senki számára, aki benne volt, nem ért véget a háború, Karmel Péternek nincs már más dolga, mint hogy elpusztuljon.

leírás:

Az előző tulajdonos bélyegzőjével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!