SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Álom napnyugváskor

: Álom napnyugváskor

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Zrínyi Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Terjedelem:

136 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A katonaélet izgalmas fordulatai és a szerelem rejtélyes választásai ötvöződnek a novellafűzérben. Részesei vagyunk az emberek formálódásának, a próbára tevő, acélossá vált tiszti iskolától a hadnagyi avatásig: majd a folyamatos készenlét, helytállás a könyv hőseit a túlzsúfolt utakra tereli. A nyári táborozások utáni utazásokon, szivárványszínű kacagások teszik napsugarassá a fiatal tisztek életét. A veszélyes égbolt szépségei megérintik nemcsak a hajózókat, hanem az olvasókat is. A légtérben végrehajtott feladatok során életüket áldozók emlékének tisztelegve mutatja be a szerző a lezuhant helikoptert vezető pilótákat. A rakétalövészetet a lengyel tengerjáró hajók bázisán hajtják végre a szereplők, belső lélekben állnak helyt élesben rendületlenül a villámkezű katonák, köztük Rákos József alezredes. Az 1995-ös július 16-21 magyar-amerikai közös kutató-mentésen a könyv írója is részt vett. Erdők ölén, a Bakony viaszsárga dombjai feletti repüléseken. Pl. C-130-as, Herkules csapatszállító, MH-53-as, MI-17-es és MI 8-as helikopterek fedélzetéről ejtőernyős ugrásokat, légi katasztrófák elhárítását hajtották végre. A bajtársak bátor együttműködésében emberi közelséget érzünk. Rejtőzködésekre, menekülés után születő szerelmekre, a Bakonyban a főerdész halottas ágyánál addig titkolt lánygyermekére derül fény. Az író fájlalja a kóborló ifjúság elmúlását. A fekete tükör című fejezet a tűzszerészekről szól. Hétköznapjaik bemutatása során szembetaláljuk magunkat emberi tragédiákkal, kettétört sorsokkal.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!