SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Amiről Isten megfeledkezett

: Amiről Isten megfeledkezett

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Bibliotheca

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

279 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Madarassy Zsuzsa, Madarassy-Beck, báró. (Bp., 1901 Bp., 1957) író, költő, műfordító. ."A háború utáni könyvben éppen csak hogy szó esik nyomorúságról, válságról és háborús veszedelmekről, mint zavaró mellékkörülményekről. A boldogan-öntudatlan szereplők, jobbadán arisztokraták, a szigetvarázs rabjai, Brioniban flörtölik, pólózzák és golfozzák el öröklött vagyonukat s valamennyiüknek az a devise-e: Utánunk a vízözön... Mindez nem éppen erkölcsös és felemelő, de hiszen szerelmi regénybe merültünk s Racine-ből (akit a szerző egyhelyt idéz is) megtanulhattuk, hogy a nagy érzelmi tragédiák hősei felette állanak az élet anyagi kontingentásainak. Ámbár az is elég szomorú és minden másnál mindennaposabb, hogy a boldogság kis anyagi körülményeken romlik el: de az igazi, nagy érzelmi tragédia mégis az, (ebben a klasszikusoknak van igazuk), ahol nincsenek külső bajok, ahol az érzelem organikusan szökik virágba s roskad össze a saját terhe alatt. Az aktív, a tevékeny, az életrevaló felforgathatja a világot, lehet boldog, vagy boldogtalan: a szerelmen az eleve halálra-ítéltek vérzenek el..." Nemeth Andor, Nyugat

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!