SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Andaxin kora

: Andaxin kora

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Humor

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

291 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A címadó írás Radványi talán legnépszerűbb, a rádió és a televízió egyik szilveszteri műsorának hullámain országos sikert aratott humoreszkje - de korántsem az első. Sokat nevettünk már Radványi fanyar humorú, egyéni hangú írásain. Szatirikus tehetségét évente fedezik fel a különböző intézményeknél - mindig nagyjából egyidőben. Mint elmondja: a rádiószerkesztők mélyen a szemébe nézve mindig arra intik, hogy minden írása a nagyközönséghez szóljon. Az Ésnél (Élet és Irodalom) ugyanolyan mélyen a szemébe nézve, mindig arra intik, hogy a világért se keresse a nagyközönség olcsó kegyeit. A humoros hetilapnál arra buzdítják, hogy vegye számba a háztartási boltok hiánycikkeit, az irodalmi folyóiratoknál pedig rámutatnak, hogy a modern író legfontosabb gondja az atomkor nagy parabolájában keringő ember transzszubtanciális életvibrációja. Így aztán egy kissé magára maradt. A saját feje után kezdett szatírákat írni, és a szatírák mégis megjelentek. És természetesen követték őket a vélemények is. "Jó, jó - mondták egyesek a szerzőnek -, maga igazat ír, meg röhögünk is rajta, csakhogy ez nem kroki. Sem humoreszk. Sem tárca. Sem karcolat." - "Jó, jó - mondták mások -, maga igazat ír, finoman mosolygunk is rajta, csakhogy ez nem novella. A novella hosszabb. Rövidebb. Valahogy gömbölydedebb. Valahogy szögletesebb." És aztán valamennyien: "Jó, jó, de voltaképpen mit is ír maga?!" Nem műfajokat. De mindenesetre az igazat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!