SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Angyali Gigi

: Angyali Gigi

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

442 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Szentkuthy új könyve két modern témájú kisregényt és novellát tartalmaz. Az Angyali Gigi c. kisregényben egy festő - remek, karikaturisztikus típusa a "modern" polgári művésznek - beszéli el egy lezüllött dzsentrilány iránti szerelme és megcsalatása humoros történét; a Végítélet a jelmezkölcsönzőben egy ügyefogyott kis tanárkáról szóló fergeteges burleszk, aki mint a lámpalázas színész, ügyetlenül botladozik a valóság kulisszái között. A novellákban újra találkozunk a kisregény hőseivel, Gigivel, Sándorral, a festővel. Az első Gigi-novellában az összes témákat és motívumokat megtaláljuk, melyek Szentkuthy novelláit ihlették. Művészeti problémák és szerelmi élmények fél-komoly, féltréfás elemzéséből a polgári életforma fölényes és gúnyos ábrázolása kerekedik ki: Szentkuthy ábrázolása ítélettel. Novelláiban egyszerű eszközökkel él, alig észrevehető megoldásokat használ, tartózkodik minden erőltetett irodalmiaskodástól, de ezek a lefokozott, tartózkodó eszközök mágis egész világot idéznek fel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!