SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Anyakönyvi kivonat

: Anyakönyvi kivonat

Kiadás:

Budapest, 1950

Kiadó:

Tábor (Tabor) kiadás

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Könyvek anyának

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

285 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"A temploma Piac-térre néz és közvetlenül a templom mellett van az iskola. A templomot és az iskolát közös nagy udvar fogja körül, az udvarban lakások is vannak, itt lakik többek között a másodkántor is. Alacsony ablakukon belátni a szobájukba, odalent mindig félhomály van és a kántor lánya egész nap veri a zongorát. Az iskolaépület egyetemes. A folyosó és a lépcsőház meglehetősen sötét és ahogy az ember a kapun belé, megcsapja a mellékhelyiség szúrós, átható illata. Az udvaron gesztenyefák állnak, amelyek már kora tavasszal árnyékba borítják a földszinti iskolaszobákat. Az egyik ilyen földszinti szobában tanult meg Mariska írni és olvasni. Mariska tömzsi, pirosképű kis fekete lány volt. Egy napon eljött az iskolába sárga fatáskájával, amelyben zörgött a palatábla és Tief bácsi, a tanító, megveregette pofácskáját tiszta, dohányszagú öreg kezével. Tief bácsi negyven év óta tanított elsősöket és mindig csak elsősöket; nem cserélt volna senkivel. Eljöttek hozzá ezek a hatéves kis szörnyek, ezek a kis őrültek, akiknek képzelete még nem tudja elválasztani a mesét a valóságtól; eljöttek hozzá a gyerekszobából, az óvódából, az utcáról, szülőik zavaros életéből és ő, Tief bácsi néhány hónap alatt megtanította őket olvasni és írni."

Állapot:

közepes

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!