SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Anyám

: Anyám

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Révai Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

467 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Bibó Lajos (1890 - 1972) író, újságíró. A regény két síkban játszódik: az egyik, a tényleges idő, a huszas évek második fele, a másik az első világháborút közvetlenül megelőző évek és maga a háború. Főhőse Keresztes György író, újságíró. Modellje maga a szerző. A kerettörténetben a kiábrándult, negyven felé közeledő Keresztes külföldre készül. Elutazását két nő hátráltatja. Az egyik egy szegény, Erdélyből menekült öregasszony, akinek igazáért önzetlenül mindent megtesz. A másik Győrkyné, elvált asszony, akibe Keresztes őszintén beleszeret. Az öregasszony kísértetiesen hasonlít a háború alatt meghalt édesanyjára, s ez indítja meg Keresztesben az emlékezést. Feleleveníti vásárhelyi, szegedi fiatalságát, bohém mulatozásokkal, vitákkal, kisvárosi szerelmekkel teli, katasztrófákat váró életét. Emlékezetesek a második világháború csatáinak, a hátországi garnizonok, kórházak mindennapjainak realista leírásai. Keresztes végül is csak nagy megalkuvás árán tud menekülni ellentmondásos múltja és önmaga elől - a kispolgári idillbe.

leírás:

Előző tulajdonos bejegyzésével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!