SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Apám

: Apám

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Művelődéstörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Tények és tanúk

Terjedelem:

282 p., 8 tbl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Nemcsak egy író életközeli családi, emberi portréját kapjuk e könyvben, hanem széles körű tudósítást az elmúlt évtizedek sokféle ellentmondásáról meg ezek feloldásáról az alkotói tevékenységben. Megismerjük Kodolányi Jánosnak a társadalomhoz, politikához, kortársakhoz és sorstársakhoz való viszonyát, az alkotás kínját és örömét; egy gyenge test és erős lélek küzdelmét. Ahogy szeretettel és tisztelettel, elfogulatlan elfogultsággal a leánya látta őt, s láttatja most velünk... De minduntalan felbukkannak más nagy alkotók, sőt a politika jó- és rosszhiszemű képviselői is, fölidéződik a falusi szegénység s a háborús Budapest, átéljük az írói küzdelmeket éppúgy, mint a sikereket, és tanúi leszünk egy írócsalád tagjai egymáshoz való példás ragaszkodásának, Kodolányi János számos kiadatlan naplójegyzete, levele olvasható e kötetben, s megannyi - szintén kiadatlan írással dokumentált - kortárs írói és művészi jellemrajz.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!