SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Apuka

: Apuka

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

196 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"196…-ban egy budapesti peremvárosban a járókelők egy fiatal munkás holttestére bukkannak; a rendőrség megállapítja, hogy az áldozatot éles tárggyal szúrták le. Megindul a nyomozás: ki a gyilkos? A fiatalember egy környékbeli lánynak udvarolt. Vetélytársa lett volna a tettes? Vagy a lány apja?
Polgár András, a Vakrepülés, Tolókocsi, Anna, te vagy? írója úgy indítja új könyvének cselekményét, mint egy detektívregényt. Pedig az Apuka nem az: túl a fordulatos történeten egy réteg és egy típus mai életét fogalmazza meg. A réteg: a lumpenproletariátus, a nagyvárosi slum, fiatalok és öregek, az a társadalom alatti társadalom, amelyben a visszahúzó erők, a tudatlanság és az előítélet erősebbnek bizonyulnak olykor a modern világ és erkölcs vonzásánál. A típus: az a szörnyeteg, aki mohó gátlástalanságában, komiszságában, gyávaságában mindent tönkretesz maga körül, ami szabadulni akarna tőle: az új, kibontakozni készülő életformákat.
Polgár András az izgalmas, sodró lendületű cselekményt, a gyilkosság társadalmi hátterét a nyomozás szakaszainak dokumentumaival bontakoztatja ki; a szövegbe iktatott jegyzőkönyvek, vallomások, levelek, jelentések, magnetofontekercsek váltakozása teszi elevenné és színessé az Apuká-t." 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

450 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!