SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Aranygyapjú

: Aranygyapjú

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Mitológia Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

478 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Antik görög elbeszéléseket, mondákat költött újra a szerző, melynek hősei a halhatatlan istenek, a lebírhatatlan hősök és a halandó emberek, bepillantást adva a görög mitológia varázslatos világába, ahol az emberek sorsát a gazdag áldozatokkal kényeztetett, játékos kedvű, igazságos s nemegyszer kegyetlen istenek irányítják, akik olyanok, mint teremtőjük - az ember. A dódónai tölgyfából készített beszélő hajón, az Argón indul el Iászón ötven társával a messzi, ismeretlen földre, Kolkhiszba, hogy megszerezze a mesés kincset, az aranygyapjút, és megismerje szerelmét, az alvilág isteneinek szolgáló, gyönyörű Médeiát. Iászón élete egyetlen hatalmas kaland. A másik mondafüzér hőse, Héraklész, tizenkét emberfelettien nehéz munkát végez el élete során a hatalmas istenek parancsára, de egyik sem válik a saját hasznára. A harmadik rész elbeszéléseinek hősei a világirodalom ismert alakjaivá s az egész emberiség számra jelképekké váltak. Prométheusz, Daidalosz és Íkárosz a szabadságért küzdő ember szimbóluma lett."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!