SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Aranyhíd. Balatoni mesék, mondák, történetek

: Aranyhíd. Balatoni mesék, mondák, történetek

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Monda Balaton

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

426 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631105180

tartalom:

"Amikor csendes nyári estéken a tündérszép Balaton déli partjai felett, előbújik a telihold, sugarai aranyosan csillogó hidat festenek az álmodó tükrére. Az aranyhíd átnyúlik az északi partokig, közepén magányos csónak ring. A habok lágyan paskolják a csónak oldalát, s halkan mesélnek. Ugyan miről? Az utolsó óriásokról, akiknek lába nyomát őrzik a zalai partok, a Balaton elátkozott tündéréről, akinek aranyszőrű kecske gyapja visszaadhatja szépségét és a tihanyi néma királylányról. De nemcsak tündérekről mesél a víz, hanem a balatonudvari temető kőszíveiről meg a zamárdi vasútállomásnál látható nagy kőről, a tihanyi sziklaodúkról, a nagyvázsonyi Kinizsi-várról, a Szent Mihály-dombi kápolna furcsa festményéről. A Balaton környékének meséi, mondái és a Balatonhoz fűződő érdekes regényes történetek elevenednek meg ennek a szép kiállítású kötetnek a lapjain. Szántó Piroska színes rajzai művészi tömörséggel ábrázolják a tájak és történetek hangulatát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!