SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Aranysárkány

: Aranysárkány

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

302 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Harsogóan friss-zöld réten, a sportpisztoly ártatlan-kék füstjével indítja el Kosztolányi az Aranysárkány meséjét, egy tisztességes ember néhány hónapba sűrített tragédiájának történetét. S a mű végén újból dörren egy revolver, de ez már gyilkos szerszám, Novák Antal főgimnáziumi tanár fordítja önmaga ellen, mert a "boldog békeidők" látszólagos ragyogásában visszájára fordul minden, a szürke hétköznapokban elfakulnak, kialszanak a remények, megcsonkulnak a vágyak, s mindinkább a rettegés, az erőszak, a kiszámíthatatlan végzet árnyai tolakodnak előre, még ha kápráztatóan süt is a nap. Látványos,külsődleges eszközöket kerülve, kegyetlen logikával, igazságkereső szenvedéllyel vetíti elénk Kosztolányi egy századvégi kisváros életét, gazdagon benépesítve a monarchia jellegzetes kispolgári figuráival.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!