SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Asszony a fáraók trónján. (Hatsepszut)

: Asszony a fáraók trónján. (Hatsepszut)

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

639 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632700260

tartalom:

"Az egyiptomi történelem egyik legizgalmasabb és legtitokzatosabb korszakáról, a Thutmózisok viszályáról szól Dráveczky Zsuzsa regénye. Az időszámításunk előtti második évezredben csaknem húsz évig uralkodott a Nílus völgyében Hatsepszut Maat-karé, a történelem első női fáraója. A rendkívüli politikai képességekkel rendelkező asszony testvérét és férjét ütötte el a koronától, a későbbi III. Thutmóziszt, Egyiptom egyik legtehetségesebb s legharciasabb fáraóját. Hatsepszut felvirágoztatta országát, békét kötött ellenségeivel, és megszilárdította a belső rendet. Kereskedelmi hajókat küldött ismeretlen, távoli országokba, s halhatatlanságának bizonyítására felépítette a világhírű derel-bahri Halotti Templomot. Ki volt ez a csodálatos asszony, aki nő létére is "keselyű- és kígyódiadém örökös ura", a "Két Ország" uralkodója lehetett? Mi volt varázsos egyéniségének titka, hogyan babonázta meg kora legkiválóbb politikusait? Dráveczky Zsuzsa, az egyiptomi történelem kiváló ismerője, regényében nemcsak Hatsepszut nagyszerű egyéniségét mutatja be, hanem Egyiptom hétköznapjait, a királyi udvar cselszövényeit, az Amon papság hatalmi harcait is. Dráveczky Zsuzsának az sikerült, ami keveseknek: egy történelmileg hiteles, minden részletében megbízhatóan ábrázolt korszakot keltett életre, nemcsak eseményeket, népszokásokat, vallási szertartásokat, titkokat, hanem az emberek vágyait, küzdelmeit - valódi életüket is -, a detektívregényeknél izgalmasabban."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!