SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az agglegény visszatér

: Az agglegény visszatér

Kiadás:

Temesvár, 2007

Kiadó:

Marineasa Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

107 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789736314247

tartalom:

"Az irodalmat egyre inkább önkifejezési formának tekintő Mátray László az emlékezés és a vallomás határán mozgó, sok tekintetben esszészerű regénnyel lepi meg az olvasót. Nem titkolja, hogy csodálója Krúdynak, Bálint Györgynek, Heltai Jenőnek, Cholnoky Viktornak, Tersánszky Józsi Jenőnek, szívesen olvassa Nagy Endre és a két Karinthy műveit. A személyes jellegű irodalom köti le igazán - fejti ki könyvében- s ha írásba kezd, maga is személyes élményeit transzponálja irodalmi formába. A személyesség irodalmi kifejezéseinek lehetőségeit tanulmányozva "emelte le kalapját" Deák Tamás művei előtt, az agglegény is az ő révén került a könyv címébe és cselekményébe. Az Egy agglegény emlékezései című nagysikerű Deák-regény­ főhősének, Antalnak ironikusan bemutatott szerelmi kalandjai mintegy folytatódnak", továbblombosodnak Mátray regényében; a kolozsvári író agglegénye tér vissza a Bega-parti város tanár-rendező-színész nőcentrikus történeteiben, a szellemi atya modorában iróniával s egy csipetnyi nosztalgiával fűszerezve." Nyugati Jelen, Szekernyés Irén

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!