SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az áldott nap alatt

: Az áldott nap alatt

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Pintér Jenő

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

246 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Új írónő első nagy regénye ez a harsogó színekben tobzódó, harcos és mégis oly sajátosan asszonyi történet. Előadásának áradó sodra, színkeverésének meglepő biztonsága, kompozíciójának kiegyensúlyozott tökéletessége s az aprólékos gonddal kidolgozott részletek változatos szépsége mesteri kézre vall. A szittya föld gazdag bősége s a hét törzs kivételes képzelőerővel megjelenített élete mint valami hatalmas freskó gyönyörködteti szemünket. G. Jókay Lenke első regényében egészen szokatlan művészi tudással oldotta meg a nagy feladatot, amelynél nehezebben író alig választhat magának: úgy ábrázolni a múltat, hogy a hajdankor hősei - korhű jelmezeikben is - hús-vér emberekként hassanak. Az érdekes szereplőkkel, izgalmas eseményekkel és költői szépségekkel zsúfolt regény örök emberi érzéseket és ősi indulatokat szólaltat meg. Leginkább azért, de nem utolsósorban tisztán csendülő szép magyar nyelvéért is egy csapásra megszereti az olvasó. Rákosi Jenő országos regénypályázatán első díjjal kitüntetett regény méltán számot tarthat a magyar olvasóközönség osztatlan tetszésére."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!