SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az apostol [Reprint]

: Az apostol [Reprint]

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

127 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632708482

tartalom:

Petőfi Sándor Az apostol című művét 1848 júniusa és szeptembere között írta a júniusi szabadszállási országgyűlési követválasztás kudarca után. A mű a költő néphez való új viszonyát, nézeteinek módosulását tükrözi, politikai, társadalmi, szociális nézeteinek összefoglalója. Az apostol műfaja romantikus elbeszélő költemény, de a lírai elemek uralkodnak benne. Főleg a belső monológokban megnyilvánuló töprengések, lírai meditációk miatt. A történet magvát három esemény alkotja: az első fontos momentum a könyv megírása és kiadása az eldugott kis nyomdában. Aztán Szilveszter elítélése a lázító könyv miatt és végül lázadása a rendszer ellen és merénylete a király ellen.

leírás:

A békéscsabai Tevan Kiadó és Nyomda 1913-1943 évek között Tevan Amatőr Könyvek címen megjelent sorozatának szöveghű kiadása.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!