SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az aranybánya; Régi szélkakasok között; Palotai álmok

: Az aranybánya; Régi szélkakasok között; Palotai álmok

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Krúdy Gyula Kisregények

Terjedelem:

567 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Három kisregény három különböző oldalról mutatja be Krúdy Gyula sokoldalú elbeszélő-művészetét. Az aranybánya jellegzetes karrier-regény. Fordulatos, érdekes cselekménye során egy panamabotrány kulisszatitkaiba nyerünk bepillantást. Végigkísérjük a "középosztálybeli" Csobánc Péter szédületes emelkedésének és bukásának történetét, megismerkedünk a milleniumi évek Magyarországának közéletével, érdekes szereplőivel. Ez Krúdy első kötetben megjelent regénye (1901-ben írta), s harmadízben válogatásunkban kerül kiadásra. A Régi szélkakasok között fordulópont Krúdy regényírói pályáján, ebben a bájosan finom kis írásban találja meg először egyéni hangját, sajátos témavilágát és stílus-eszközeit. Földbesüppedt kis budai házikók szolgáltatják a biedermeier hangulatú történet díszleteit, melyek között a múlt század hősei tesznek eleget utolsó gáláns kötelességüknek: révbe segítik egy fiatal szerelmespár életét. A Palotai álmok Krúdy legérettebb írásai közül való, az író valóság és álom határán kibomló különös önvallomásainak egyike. Színhelye Várpalota, s a századeleji dunántúli, vidéki élet rajza külön érdekességet kölcsönöz e sejtésekkel, finom hangulatokkal, költői párbeszédekkel átszőtt kisregénynek. Ez a kötet a Krúdy-kiadások régi hiányát kívánja pótolni, amikor elsősorban a nehezen hozzáférhető korai kisregényeket teszi le az olvasók asztalára.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!