SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az atyafiak

: Az atyafiak

Kiadás:

Budapest, 1931

Kiadó:

Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Magyar Irodalom Jelesei

Terjedelem:

224 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

„A menyegzői ebéd már a végét járta. A menyasszony és vőlegény egymás mellett az asztalfőn, a sok hajszától fáradtan ült egymás mellett, alig várva azt a pillanatot, hogy elutazhassanak. A leány a család és rokonság dédelgetett kedvence volt. Mindenki férjhez akarta adni és mindenki meg akarta tartani magának. Mikor az első hír megérkezett az atyafisághoz, hogy Sárika megismerkedett Pesten valami szobrásszal, s hogy az ismeretség komolyra vált, az egész rokonság felzúdult, mint a méhraj. Irma néni, akitől Sárika nagy örökséget várt, a fenyvessel körülvett gorzsai kastélyt, futott Dobosinéhoz, a Sárika anyjához. – Hát mi ez, lelkem? Csak nem bolondultál meg, hogy Sárikát ahhoz a gipszes emberhez adod? Az édesanyja, finom, törékeny kis asszony, akit az ura már vagy tíz évvel ezelőtt itthagyott a nagy életkedvvel és mozgékonysággal élő atyafiság karjában, riadtan felelt: – Dehát mit csináljak, Irmám? Tudod, hogy Sárika finom lélek. Mindig vonzódott a művészekhez. Irma néni elfintorította ráncos, fanyar arcát. – Én meg úgy tudom, hogy ezek a művészfélék mind léha fráterek. Nem azért szántam a gorzsai kastélyt Sárikának...”

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!