SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az éhes város

: Az éhes város

Kiadás:

Budapest, 1928

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Molnár Ferenc művei

Terjedelem:

228 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

1901-ben, Az éhes város születésének évében Molnár Ferenc már túl van két novelláskötetének megjelenésén, ez az első regénye. A cselekmény egyik ága Orsovai Pál, azelőtt Hollander Izidor bankhivatalnok életpályáját, a másik ág pedig Ambrosio Posi kikötői munkás sorsát követi. A történet meseszerű: az orvosi tanácsra Abbáziába utazó kispénzű bankhivatalnok megismerkedik egy amerikai milliomos lányával, benősül a milliókba, és csodatecő hősként tér vissza az éhes Budapestre. Hamarosan dísztagja lesz minden valamirevaló társaságnak, estélyein a politikai és gazdasági élet előkelőségei találkoznak, bankok és gyárak keresik kegyeit, már azt is megengedheti magának, hogy régi szeretőjét magához emelje. A hölgy azonban már csak férje támogatását kréi tőle, s ezzel a tartózkodással pusztító szenvedélyt indít el Orvosaiban. Szenvedélyes szerelem és nyomor, párbaj és korrupció a századforduló-századelő Budapestjén, a modernizáció, a polgárosodás, az urbanizáció igényének megjelenésével egy időben.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!