SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az esztergomi diák. Regény III. Béla király korából

: Az esztergomi diák. Regény III. Béla király korából

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

176 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

- Hol van a láda, akit reggel hoztunk le az eszterhéjról? Hát az élelmes zsák? Te, Örsik, ott legyen a szemed azon a nyárson, mert ha odaég a sült lúd; addig élsz! Teremtő atyám, hát a szárított alma, körte? Azt akarjátok, istentelenek, hogy kis gazdátok éhezzék ott a messze idegenben? Istók, hol hordod a szemedet? A helyén nem, annyi bizonyos, mert akkor látnád, hogy az a füstölt birkacomb még azon mód fekszik az asztalon, amint odaadtam, hogy beiszákold! Ó, te mennyei irgalom: ebben a házban mindenki félkezű, csak tőlem várják, hogy négy legyék, mint a láncos majomnak! Anna, Anna, de adnék néked is egy nyaklevest, csak ráérnék! Hová tetted a varrottas keszkenőt? Görög Gergő fia úgy menjen iskolákra, mint valami koldusivadék, azt akarjátok, látom. Nincs szívetek, nincs, még a saját édes testvérnénje se szánja a szegény kis véremet, drága magzatomat, akit elszakasztanak tőlem... Jaj, csak annyi érkezésem lenne ettől a sok dologkerülőtől, hogy nekiülhessek a sírásnak!
Ezt a hosszú lélekzetű, szidalommal elegyes kesergést egy derék, termetes magyar asszonyság pörgette el olyan gyorsan és hangosan, hogy az már maga is dologra serkenthetett minden jótét lelket. Közben az ő maga két keze, két lába sem pihent semeddig: rakosgatott, csomagolt, mintha csakugyan nem is két, hanem száz keze lett volna s mind a helyén.

leírás:

A borítón egy folt van.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!