SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az ezüstszárnyú szélmalom

: Az ezüstszárnyú szélmalom

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Zilahy Lajos munkái

Terjedelem:

186 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az ezüstszárnyú szélmalom" című novellás könyvében egy vonatot, amely Verinburgon túl vashídra fut egy völgy felett. "Egyszerre fülsiketítő zajjal kezdett dübörögni, zengeni, zúgni, mintha óriási xilofon pántjain rohant volna keresztül." Látom és hallom. S ugyanott: "A híd vaspántjai fekete cikkcakkokban suhogtak el az ablaküveg mellett, mint rettentő nagy fekete kardok, melyek egymást kaszabolják". Ijesztően elven kép! Egy titokzatos palota éjszakai folyosójának különös fény- és árnyjátéka: "Az állatforma lény rendkívül gyorsan iramodott tova az árnyékokkal megtömött gyertyafényes folyosón, amelynek gyenge világosságát még az alabárdok hosszú árnyékai is összekaszabolták és alig lehetett követni tekintettel". Összekaszabolták, milyen éles és tiszta! Egy kard, amely röpül: "Az elhajított kard éles sikítással sebesen és sántikálva korcsolyázott végig a folyosó tükörsima kövezetén". Ezt a kardot nem lehet elfeledni. Vagy ezeket a kutyákat: "A kopók ék alakban rohantak fel a falra, de a közepéről visszahulltak és szétgurultak a földön". És ezt a sebzett galambot, "Szétfeszített szárnyakkal hevert a földön a galamb, mint mikor az ember két könyökére támaszkodva akar felállni". Ez a lépten-nyomon elénk nyomuló, rendkívül ritka, víziósan szuggesztív láttatás, amely Zilahynak egyik legszembetűnőbb és legértékesebb írói tulajdonsága a legtisztább költői képzelet műve. Nem megfigyelésekből, nem realizmusból táplálkozik, a megfigyelések nála néha még kizökkentenek hangulatunkból, annál is inkább, mert olykor meglepően tájékozatlan. " Földi Mihály, Nyugat

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!