SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az irgalom hegyén

: Az irgalom hegyén

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

553 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Mi történt a gatályi kastélyban? Mi történt Párizsban az Irgalom hegyén? Az orosz flotta "Dühöngő" nevű hajóján? Mitől volt szomorú a mülhauseni tiszt? Miről beszélt Lőrinc a monacói fejedelemmel? Mire gondolt a bűnügyi bíró, midőn a tárgyalóteremben megjelent a vádlott tanúja - az ő ifjúságát fölidéző nő? Ahány novella, annyi érdekes kérdést tesz föl a magyar irodalomtörténet egyik legkülönösebb alakja, Szomory Dezső, rendkívül csiszolt, sajátos hangú, modorú történeteiben. A hősök - egy érdekes világ benépesítői - furcsa, szinte egzotikus színt kapnak ezekben az írásokban. Szomory mesteri kézzel bogozza a sorsukat, tragédiáikat, összetűzéseiket - vagy megbékélésüket - a világgal, a konvenciókkal, s minden tettükben, lépésükben az embert keresi.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!