SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az ördög az ámen árnyékában. Harminc elbeszélés

: Az ördög az ámen árnyékában. Harminc elbeszélés

Kiadás:

Budapest, 1933

Kiadó:

Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

287 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Forró július. Forróbb a szokottnál. Főként ott a Balaton táján. Parázs a nap, kohó a nyári mennybolt, de lenn is tűz van, ég erdő, falu: a lángoló föld fűti a kánikulás ég máglyáját. Köröskörül a völgyek füsttel áradnak színültig s a gomolyok alól csata szava bömböl fel, ekhójával, ott fenn, az ágaskodó csúcsok labdáznak. Csobánc kezdi, dobja az ágyúszót Szentgyörgynek, ez elkapja, hajítja Badacsonynak, Badacsony hozzávágja Szigligethez, Szigliget meg továbbadja Rezi, Tátika felé az ekhó-lapdát. Öreg hegyek, nagy gyerekek, hogy játszanak, feleselnek! Biz' Isten, utóbb még maguk is összevesznek . Pedig mind magyarok, de hát a magyar tán nem veszekszik eleget a maga fajtájával?... De ott lenn, a csatában, azért most az egyszer mégis együtt a magyarság. Együtt a híres Communitas quinque castellorum balatiensium, vagyis az öt szövetséges balatoni végvár: Tihany, Vázsony, Csobánc, Szigliget, Keszthely együtt verekszik. Oka van ennek. A török bajt írt rájuk. A pécsi, kanizsai, kaposvári bégek csúfolódó tréfára álltak össze: egy kosár házinyulat, egy marék disznófarkat és kopjahegyen kötödző levelet küldtek Csobáncra. "

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!