SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az óriástök; A daru; Tigrisugrás

: Az óriástök; A daru; Tigrisugrás

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

454 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632709993

tartalom:

"- Egyáltalán milyen az az óriástök?" Van dísztök, főzőtök, sütőtök meg istengyalulta tök, de hát tulajdonképpen az is főzőtök. Ez milyen? - A NÖTELTRÖSZT egyik kutatótelepén kísérletezték - mondta Gábor kelletlenül. Hogy az istenbe szerződtessen le valamit, ha titkolóznia kell?" Azután kiderül milyen óriás, legalábbis az egyetlen darab, ami a húsz holdon megterem. Óriás, de belül üres.. Egyszerre szimbóluma egy korszaknak, a valódi hivatásától elidegenedett, ijesztően megnőtt bürokratikus vezetésnek, a "szocialista Kastélynak". Az ötvenes évek máig egyik legjobb szatírája a kisregény. Lírai regény a Tigrisugrás. Magda mondja, vallja meg életét: az értelmes emberi életre találás fájdalmas, nehéz útját. Ugyanaz a jobbítani vágyó írói indulat, a társadalmi indíttatású emberi fájdalmak és konfliktusok gyógyítani akarása volt az alapja ennek, az írót új oldaláról megmutató regénynek, mint korábbi szatíráinak. A házasságaiban, szerelmében, munkában és választott környezetében magára találó fiatal nő vallomás formájában elmondott életregénye őszinte líraiságával maradandó élményt nyújt. Összesen 472 sűrűn gépelt oldal. Ennyit tesz ki a jegyzőkönyv, amit a Budapesti Féltartályok Üzemének egyik megroggyant daruja ügyében felvettek. Jelentések, meghallgatási jegyzőkönyvek, feljegyzések. És természetesen feljelentések: "A vonatkozó rendeletekben foglalt jogkörömnél fogva a Nagy Törvénykönyv (továbbiakban NTK) .. par. 1. bek. ütköző, a társadalmi tulajdon kárára elkövetett hanyag kezelés, valamint a NTK... par. 4. bek. ütköző társadalmi tulajdon kárára elkövetett gondatlan rongálás miatt feljelntést teszek:.. " Vagy csak meg kellett volna nézni, mennyi a daru teherbírása, ill. milyen súlyúak a féltartályok. A remek, kacagtató szatíra napjaink bürökráciájának félreismerhetetlen és elgondolkodtató tükre."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!