SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az ötlábú bárány. Publicisztikai írások

: Az ötlábú bárány. Publicisztikai írások

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Pesti Szalon Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Politika Regény, elbeszélés Sajtó

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

479 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963605

tartalom:

˝Bölcselkedtem a határok önkényességéről már tavaly is, amikor novelláimat publicisztikai munkáimtól akartam elkülöníteni. Most, amikor publicisztikai írásaimat választom el eszméimtől és kritikáimtól, már nem is mentegetődzöm. Csak rácsapok fejszével egy tönk közepe tájára, és ahol kettéválik, ott a határ. Egyik felét becsomagolom ebbe a könyvbe, a másikat télire egy másikba (ha Mammon úr poroszlói nem húzzák keresztül számításaimat). Abban is megnyilatkozott némi önkényesség, ahogyan ezt a kötetet összeszedegettem. Harminc év publicisztikai terméséből kellett válogatnom: sok mindent elhagytam, fájó szívvel, és sok mindennek megkegyelmeztem, amit kigyomlálhattam volna. Csinosítgattam a szövegeket, huzigáltam belőlük, hogy irtsam az ismétléseket, de itt már nem engedtem az önkénynek: ügyeltem arra, hogy mondandójukon ne változtassak. Az összeállítás rendező elve sem önkényes. 1966 és 1980 között folyton-folyvást ürügyeken törtem a fejem, hogy nyilvánosságra segíthessem csempészárumat. 1981-ben publicisztikám ladikja a szamizdat vizeire bukdosott át; ettől kezdve nem volt szükségem ürügyekre. Lesz talán olyan olvasóm, aki ezt mondja majd erre: "Nagy kár". Csakhogy stílusunkat írásaink anyagának és a megcélzott közönségnek kell megszabnia. Különben is minden olyanná formálódik, amilyenné formálni tudjuk.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!