SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az utolsó trónfosztás

: Az utolsó trónfosztás

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Terjedelem:

212 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Hegedűs Sándor nem teljesen ismeretlen az olvasóközönség előtt, hiszen 1966-ban már bemutatkozott "A tiszaeszlári vérvád" című könyvével. Ez a műve IV. Károlynak, az utolsó Habsburg-uralkodónak életén keresztül egy igen mozgalmas, sorsfordulókban bővelkedő korszakba kalauzolja a történelem iránt érdeklődőket. Az olvasó - miközben a bölcsőtől a sírig kíséri "a rossz csillagzat alatt született" királyt - betekintést nyerhet államférfiak és diplomaták boszorkánykonyhájába, kulisszatitkaiba, intrikáiba, önző egyéni és osztályérdekeket követő hatalmi harcaiba. A szerző a népszerű tudományos ismeretterjesztés eszközeivel és módszereivel, érdekesen tárja olvasói elé IV. Károly életét és korát, ugyanakkor felvázolja a letűnt úri világ néhány exponens politikusának (Bethlen, Teleki, Apponyi, Andrássy, Horthy stb.) portréját és törekvéseit is. Elsárgult napilapok s gazdag levéltári anyag segítségével rejtett titkokat tár a közönség elé, bizonyítva és demonstrálva: a magyar nép annak idején csak játékszere volt a tőkés-földesúri osztály s a bécsi udvar érdekeit képviselő politikusoknak, valamint a világuralmi terveket-ábrándokat szövögető imperialista nagyhatalmaknak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!