SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az utolsó várkisasszony

: Az utolsó várkisasszony

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Magyar történelem Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

545 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631112276

tartalom:

Az íróról valamikor úgy vélekedtek, hogy csak olyan emberek és tárgyak iránt tud érdeklődni, amelyek körül a múlt kísértetei rajzanak, hősei világát a düledező nemesi kúriák magányos lakói, a kiskocsmák különc figurái,a boldogtalan szerelmesek, koplaló újságírók, züllött kalandorok, bujdosó betyárok alkotják. Az álmatag szépen megírt történelmi kisregényekben és novellákban azonban Krúdy azt sejteti, hogy az élet egyáltalán nem álom, hanem nagyon is kemény és szigorú valóság. Ezekből az elbeszélésekből arról győződhetünk meg, hogy a magyar irodalomnak ez a társtalan, magányos mestere milyen megdöbbentő valóságlátással ábrázolja történelmünk vérzivataros századait, a tatárjárás borzalmait, Zsigmond király hősi lovagkorát, Mátyás időszakának napszállati fényeit, a trónjavesztett Mária királynő vergődését, a kuruc kor hősi reménytelenségét, a 48-as idők mámoros nekibuzdulását, az első világháború és az 1918-19-es forradalmak eseményeit és tulajdon lelkes állásfoglalását a születő világ mellett.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!