SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Ázsia peremén

: Ázsia peremén

Kiadás:

Los Angeles; München, 1974

Kiadó:

XX. Század

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

Évek óta úton vagyok és anyagot gyűjtök a "mi és a nagyvilág" témához. Los Angelestől Sydneyig, Oslotól Cape Townig a magyarságszolgálat új formáit, kellékeit, lehetőségeit keresem. Százszor melléfogok és nem megfelelő jelzéseket nem megfelelő személyekhez, történésekhez kötök? A magyarságtudat, magyarságszolgálat összetett fogalom és a generációs váltókkal mindig összetettebb lesz. Egyetlen statisztikai felmérés, vagy segédtudomány sem mondhatja meg, hogy hat ezeréves multunk ezeréves földünk nélkül és mit ad édes-bús élménykincsünk fiatal generációnknak, amelyek az idegen környezet formálásával indulnak az életbe. Reménytelen kérdések? Észrevesszük a lehetőségeket, amelyeket tértől és időtől egyre távolodó Nyolcadik Törzsünknek kínál a világ: nem. Különben? Hiába igénylünk díszes emléktáblát magyarságszolgálatunkért, unokáink már nem olvassák el. Nem értenek magyarul és nem értik, hogy milyen rövidlátók és önzők voltunk. Miért Ázsia peremén és miért nem Ausztrália kötetem címe? Siettet a jelenség, amely a gazdag és néptelen Ausztráliát a szegény és túlnépesedett Ázsia tartalékföldjeként tartja számon. És számontartja, hogy harmincezer magyar is tartalékhazát keresett a bumerángok földjén? Tőlünk függ: értékeljük-e a "sanszot", hogy európai honosok vagyunk, de Ázsiából indultunk útnak...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!