SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
B. városában történt. I-II. kötet

: B. városában történt. I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

515 p., 438 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Pap Károly novelláiban a realitás és az irrealitás, az álomhangulat és az ébrenlét világossága, a részvét és parányi komikus-ironikus grimasz, a megbocsátó szeretet és a kimondhatatlanul is felszisszenő ítéletmondás ötvöződik nemes költészetté. Novelláinak jó része a kor nagy realista alkotásaival azonos hőfokon fejezi ki a társadalom által letiport kisemberek életének kilátástalanságát. Novelláiban az erős költői hatás igénye a lélekrajz pontosságával párosult, s nemegyszer olyan pszichológiai mélységekbe is leszállt, ahol még nem is járt előtte senki. Vonzódott minden különöshöz, de a groteszk mozzanatok iránti hajlama a stílus és stilizálás fegyelmezettségével párosult, s nem utolsósorban ez az ellentét okozza műveinek színjátszó izgalmasságát. Novellái nyugtalanító erővel villognak, mert - Móricz Zsigmond szerint - valamennyinek mélyén ég és világít a kor "fájdalmának reflektorfénye".˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!