SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Bábel tornya

: Bábel tornya

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

272 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A tulajdonképpeni regény Jánosnak, az esztergomi várispán törvénytelen fiának a sorsalakulásával kezdődik el. János Brüsszelbe kerül Anzelmus mesterhez, aki az akkori újtörekvésű művészetek egyik harcos képviselője s már évtizedek óta dolgozik Flandria első gótikus székesegyházán. János részt vesz az építésnél és látja a mester mindennapi harcait a konzervatív egyházi és tanácsi urakkal. Ebben a környezetben fejlődik művészetében és megedződik akaratban. Már tudatosított célja, hogy az esztergomi bazilika helyére felépítik az újkor templomát. A mester szereti Jánost és a leányát is hozzá akarja adni feleségül, azonban itt megtörik a szépen indult út vonala s János Hilgurral, a germán származású csapszéki felszolgálóleánnyal egy gyilkosság bűntudatával (a leány egyik barátját leszúrta) és az építészi oklevél bevárása nélkül megszökik Brüsszelből. Otthon pártoskodó széthúzást, részegeskedést, általános nemtörődömséget talál. Kilincsel a főuraknál és magánál Béla királynál is az egyház-építés érdekében, de eredménytelenül. Közben a világot járó barátok meghozzák Magyarországra a tatár népvándorlás hírét. János a székesegyház helyett sáncokat épít a hordák ellen. Megmenti a várat, de Miklós ispán, János apja magához erőszakolja Hilgurt s másodszor is megtörik az építész útja. Hűtlen felesége és meggyűlölt apja fölött fölgyújtja a házat, aztán átszökik az ellenséges táborba. A vár ellen ő vezeti az ostromot, de még mielőtt győzhetett volna, találkozik Julián baráttal, aki a tatárokkal az őshazába akar visszamenni. Az öreg megmagyarázza neki a tények logikus értelmét s Jánosban, a természeténél fogva építő emberben, fölébrednek régi vágyai, megbántottságai fölé kerül az alkotni akaró harcos, fiatal erő és eltökélten visszaindul Buda felé." Kassák Lajos (Nyugat)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!