SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Bakonyi legények. Sobri Jóska regényes élete

: Bakonyi legények. Sobri Jóska regényes élete

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Életrajz

Terjedelem:

257 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631103595

tartalom:

Sobri Jóska, a híres bakonyi betyár ennek az érdekes, izgalmas regénynek a hőse. Az ő tiszavirágéletét kíséri nyomon az író, aki hiteles adatokból, szájhagyományból, Eötvös Károly visszaemlékezéseiből, népdalok cserepeiből állította össze a bakonyi betyárélet ihletett mozaikképét. Ki volt Sobri Jóska? E kérdésnél nagyobb kérdés, vajon mivé lehetett volna ez a jó képességű, daliás ember, ha nem egy elnyomorított, szolgaságba taszított nép fiaként vívja magányos harcait az urak, a papok, a gazdagok ellen. Mindenkit legyőzött, ám éppen a magányosságot, a reménytelen céltalanságot nem tudta leküzdeni. Ha egy évtizeddel később születik, ő is szabadsághős lehetett volna, akárcsak a híres Rózsa Sándor. A regény írója tiszteleg a népdalok rajongott hőse előtt, de nem tagadja el emberi gyengéit sem, szép színekkel ecseteli a bandába tömörült számkivetettek kezdeti lelkesedését, és romantikus, izgalmas jelenetek egész sorában ábrázolja tragikus széthullásukat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!