SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Balalajka

: Balalajka

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

228 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

" Most már megvallhatom, kissé lehangolt az a félóra, melyet regénye nyújtott az első lapokon, mikor annakidején a Balalajká-t kezdtem olvasni. Kádár Endre új író volt és az új írók hozzászoktattak bennünket ahhoz, hogy az első oldalakon hívó szóval csalogatnak bennünket, mert megtanulták a modern magyar próza kifejezésbeli könnyedségét, gyakran zenéjét, vagy legalábbis olajos folyékonyságát. Ambrus, Herczeg, Gárdonyi, Molnár, Bródy, Heltai, majd Krúdy, Szomory és Móricz prózai eszközei igen gyakran a felismerhetetlenségig összeolvasztva egységes hatásként jelentkeznek az új íróknál, kivéve azt a kevés írót, akik hangjukban is mint egyéniségek jelentkeztek. Itt most akár Gárdonyi rövid, élesen mélyülő, akár Krúdy sóhajos, borongó hosszú mondataira gondolunk, az új magyar próza nyelve egységes, számottevő és igen kedvező hatást tett legújabb elbeszélőinkre. Ennél távolabb azonban alig jutottak." Zilahy Lajos, Nyugat

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!