SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Balassa Bálint összes költeményei

: Balassa Bálint összes költeményei

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Stádium Sajtóvállalat Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

216 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Balassa Bálint az első nagy magyar lírai költő négy évszázad messzeségéből szól és keresi az utat a mai szívekhez. Nyelvét az idő patinázza, strófáit sokszor ellepik a humanista s az ébredő barokk-kor játékos pogány szerelmi istenei, – e mithoszhoz s a kihalt szófordulatokhoz sokszor szinte szótár kell az olvasónak (amit meg is talál e kötetben), – de ha jókedvvel legyőzte ezeket az apróbb nehézségeket, csodálatos erővel támad fel a mult világa, a harcos, szenvedélyes tizenhatodik század, a széthullt Magyarország, fölégett várak, elűzött városok, rablók és hősök, a halállal vígan játszó végvári vitézek világa s benne a Bors-nemzetség unokája: Balassa Bálint. Versekben mutatja magát: sűrű vérében a szerelem lázas démonaival, dúló nehéz kardjával szabdalkozva s a bűntudatban Istenhez menekülőn, zsoltárt faragva."

Állapot:

közepes

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!