SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Balassi Bálint, az istenkereső

, : Balassi Bálint, az istenkereső

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

185 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Balassi Bálint összetett, sokoldalú egyéniség. Európai és mélyen keresztény magyar. Valami ôsi ösztön ejtette rabul: Isten és haza. De egyik sem puszta szóvirág, -- nem pátosz, hanem megélt, véres valóság. Ady Endréig kell várnunk, míg újra úgy tud valaki szerelemrôl, hazáról és Istenrôl beszélni, írni, érezni, mint Balassi Bálint. Balassi olvasásának élménye lenygözô! Rajta keresztül megtaláljuk hajszálgyökereinket, múltunk egy máig élô drágakincsét. Így fogalmazni, így beszélni Istenrôl, bnrôl, szenvedésrôl, keresztrôl, megváltásról, Krisztus szerelmérôl, -- ilyen ôsi és ugyanakkor teljesen mai nyelven kifejezni az alig kifejezhetôt..., már önmagában véve is ritka élményt ígér. Ebbe a megrázóan szép világba vezeti olvasóit Barlay Szabolcs, amikor Balassi istenes verseit és prózáját elemzi e könyvében. Ez a világ elgondolkoztatóan hasonlít saját, mostani világunkhoz. Szétdarabolt ország... újabb mohácsi tragédia... talaját vesztô nép... mérhetetlen sok szenvedés... Mégis mekkora remény! Magyarázatát Balassi istenkeresô és Istent megtaláló hitében fedezhetjük föl. Kegyelmes Isten... kezdet versének egyik felejthetetlen vallomása mindent megmagyaráz: Kegyelmes Isten, kinek kezében életemet adtam, / Viseld gondom, vezérld utamot, mert csak rád maradtam...

leírás:

Barlay Ö. Szabolcs ajánlásával a címlapon.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!