SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Barokk Róbert

: Barokk Róbert

Kiadás:

Pécs, 1991

Kiadó:

Jelenkor Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

307 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637770186

tartalom:

"Kabdebó Lóránt: Múltkor azzal fejeztük be, hogy 19 éves korodban írtál egy regényt... Barokk Róbert címen,.. Szentkuthy Miklós: Igen, 1928 táján írtam ezt a regényt... K. L.: Sohase gondoltál a kiadására? Hiszen akkoriban fejezted be, mikor a Praet elkezdted. Nem lehet olyan éretlen mű, mint ahogy most gondolod. Sz. M.: Nem tudom, én azóta se olvastam, kiadásra nem gondoltam. Az viszont tény, hogy egyetemi kolléganőimnek odaadtam, és olvasták. Igen, eddig merészkedtem. Igaz, akkor már a Napkelet kritikusa voltam. Az is igaz, hogy - úgy mondjam - irodalmi formában írtam meg, de abban az időben még eszem ágában sem volt publikálni. (Még ma is kisdiák maradtam ilyen szempontból; gyermekesen csodálkozom, ha valamit publikálnak tálam. Íróktól publikálnak. De Miklóskától miért publikálnának?) Úgy-hogy még ma is a többi kéziratommal együtt a PIM-ben nyugszik érintetlenül. K. L.: És miért ez a cím? Sz. M.: Hogy honnan szedtem a barokk szót? A Városi Könyvtárból gyakran hoztam ki szépirodalmi olvasmányokat gimnazista koromban, és ott az volt a szabály, hogy a szépirodalmi könyvek mellett úgynevezett ismeretterjesztő irodalmat is kellett kikölcsönözni. Németül már úgy-ahogy tudtam, ez talán nyolcadikos koromban volt, és kikértem a könyvtárból Wölfflín Kunstgeschichtliche Grundbegriffe című könyvét, ami rendkívüli hatást tett rám. Az X-edik, N-edik sorsdöntő pillanat volt életemben. Ebben az "ismeretterjesztő" könyvben aztán volt éppen elég szó barokkról, innen ragadt fejem-be a címadó barokk szó. K. L.: Nem ironikus ez a műved? Sz. M.: Nem, a legkevésbé sem ironikus, inkább szenvedélyes vizsgálódás, kérdés és ábrázolás egyszerre, ha ugyan emlékezetem nem csal, mert mint mondtam, azóta se néztem bele." (Frivolitások és hitvallások, 1988.)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!