SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Bécsi bolondjárás

: Bécsi bolondjárás

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

319 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A humort kedvelő olvasó bizonyára nagy örömmel fogja lapozgatni Jékely Zoltán derűs, szellemes regényét - az Osztrák-Magyar Monarchia századvégi hangulatát karikírozva tolmácsoló Bécsi bolondjárást. Az olvasó öröme nem lesz alaptalan, hiszen egy rendkívül érdekes - Kolozsvártól Bécsig tartó - utazás részvevőjeként, meg fog ismerkedni két derék kolozsvári polgárral; a kávéháztulajdonos Grünnel és Kilin Gáspár cukrászmesterrel, akik I. Ferenc József császár és király születésnapjára utaznak fel a monarcia fővárosába. A császárvárosban aztán valóban megkezdődik a bolondjárás. A két derék kolozsvári egyik mulatságos helyzetből a másikba kerül. Kalandjaik színhelye úgyszólván egész Bécs: a híres Sacher, a Magyar ház, ahol hőseink a "bűzérek" társaságában remekelnek, a Grinzing, utcák, terek és - bordélyházak. Partnereik ugyancsak nem érdektelen személyek: újságírók, vigécek, ügynökök, masamódlányok, prostituáltak. A bolondságok és kalandok természetesen nem önmaguk kedvéből kerültek a regénybe. A szerző a monarchia ízeiből ad kóstolót olvasóinak, persze humoros fűszerezéssel. A bécsi kalandok ürügyén a monarchiáról, a büszke császárvárosról, a századvégről és polgárairól ír fintorogva e regény szerzője.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!