SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Békebeli históriák. Pesti pitaval

Békebeli históriák. Pesti pitaval

Szerző:

Kiadás:

h. n., 1970

Kiadó:

Minerva Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

432 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Pest és Buda 1872-től lett nevében is Budapest, és ettől az időponttól intézték a Duna két partján épült főváros ügyeit az egyesített hatóságok. Az egyesítés korában még csak 240 ezer lakosa volt a városnak, de már megindult az a nagyirányú fejlődés, amelynek eredménye a mai metropolis. A gyors polgárosulás és a lázas vagyonszerzési igyekezet megteremtette a kor körülményeinek megfelelő bűnügyeket is. A régi nyomozati anyagok és bírósági akták megőrízték a korabeli históriákat, és e kötet írásaiban felelevenednek a történetek: a szerencsétlen újpesti szatócspár sorsa, akiknek százegynéhány forintért és kevéske ékszerért kellett meghalniuk, vagy a regényes postalopás, amelynek eredményeképpen két hajóslegény átmenetileg dúsgazdag polgárrá lett. De jellemzők a korra a dzsentri Takáts Zoltán pénzhamisítási és postarablási kísérlete, meg az önbetörő Tomka doktor esete is. Kisstílű rablógyilkosok és az Országos Kaszinó hivatásos párbajhősei egyaránt a vagyon, a pénzszerzés lázában éltek. A három szerző harminc hiteles történettel szemléletesen és színesen állítja elénk ezt a korszakot.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!