TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Bogáncs hadnagy

: Bogáncs hadnagy

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

268 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Balassi Bálint a hőse ennek a regénynek. Ez a közlés akkor sem leleplezés, ha a szerző néven - a történelmi nevén - egyszer sem nevezi meg művének fő alakját. De mégis - s éppen itt érvényesül Dienes sajátos stílusművészete - évszámok, biográfia, archaizálás és verejtékes korfestő-munka nélkül, csupán tájjal, levegővel, hatalmas pátosszal, dialógusokkal, a hegyek mögül érkező távoli villámfénnyel, szóval azzal a valamivel, ami megmagyarázhatatlan, már az első oldalakon kétségtelenné teszi az olvasó előtt, hogy a nem is a hazai földeken, hanem a hideg tenger partján lovagló csuklyásköpenyes zarándok, Bogáncs hadnagy, csak a véres magyar cinquecento költője lehet: Balassi. A XVI. század oltárplasztikájára emlékeztető, korhű és mégis modern regény az ő életét kíséri a lengyelországi kalandozásoktól haláláig.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!